GoLoan støtter digitaliseringen

19 jun, 2023

I GoLoan vil de gerne være med til at støtte digitaliseringen. Hvilket de har gjort med deres bidrag til at digitalisere Danmark. Der er mange områder der ifølge GoLoan selv kunne trænge til en digitalisering, men den del, som de har taget fat i, er sammenligning af lånetilbud.

I GoLoan kommer mange ansatte og ejerkredsen desuden fra andre digitale produkter og tjenester, og kunne se, at vores naboer i Sverige var langt foran Danmark, når det kom til digitalisering af lån, hvilket de satte sig for at gøre noget ved.

Herudover ønsker GoLoan også at bidrage til den generelle digitalisering i Danmark og har derfor også valgt at bidrage til Digitaliseringsfonden.

GoLoan støtter digitaliseringen

Hvem er GoLoan?

GoLoan A/S startede som en online tjeneste til at sammenligne forbrugslån fra låneudbydere i Danmark, men har efterfølgende også valgt at fokusere på samlelån. Hvis du ønsker at vide mere om hvad samlelån er, kan du læse mere på deres dedikerede side om samlelån.

GoLoan er en såkaldt lånebroker, hvilket betyder, at du ikke kan låne penge af GoLoan i sig selv, men de kan hjælpe med at indhente lånetilbud fra en lang række banker igennem deres service. 

På GoLoans hjemmeside vælger du dit ønskede lånebeløb og løbetid, hvorefter du udfylder en række oplysninger om dig selv. Når ansøgningen er udfyldt, tager GoLoan kontakt til deres samarbejdspartnere (bankerne), hvilket selvfølgelig sker digitalt og med det samme. Bankerne foretager herefter en automatisk kreditvurdering og vender tilbage med et lånetilbud eller afslag, alt efter hvad de kan tilbyde og hvilket lån du har ansøgt om.

Dette er både en hurtig, smart og digital måde at udnytte IT på, hvilket ligger godt i forlængelse af Digitaliseringsfondens formål.

GoLoans syn på fremtidens lånemuligheder

Der hvor vi er i dag, er et langt skridt mod digitaliseringen af sammenligning af lån, men der er stadigvæk udfordringer, som GoLoan håber bliver løst i fremtiden.

Fra forhåndsgodkendelser til bindende lånetilbud

Som lånesammenligning på nettet foregår i dag, bliver du nemlig forhåndsgodkendt, når du ansøger via en lånebroker, baseret på oplysninger, som du selv angiver, hvorefter disse oplysninger skal valideres af bankerne før lånet kan udbetales.

Selvom det ikke tager lang tid at udfylde en ansøgning hos GoLoan, er der stadigvæk spørgsmål om ens privatøkonomi, som kan være svære at svare 100% korrekt på. Hvis man som lånebroker havde nem adgang til at indhente og dele de samme oplysninger, som bankerne selv skal indhente, for at udføre den lovpligtige kreditvurdering, så ville processen for låneansøgeren blive betydeligt nemmere. 

Ikke nok med at al data kunne indhentes på baggrund af nogle få opslag med MitID, hvilket ville forkorte processen, men det ville også være muligt for banken at give et bindende tilbud tilbage til lånebrokeren, som de kunne præsentere for brugeren, hvilket vil være mere værdifuldt end de forhåndsgodkendelser, som man som lånebroker p.t. kan tilbyde brugerne.

Såfremt at låneansøgeren har godt styr på deres privatøkonomi, skulle der i princippet ikke være nogle problemer i forhold til datakvaliteten, men det er nok de færreste, der præcist kender alle afkroge af deres økonomi.

Som lånemulighed i butikker og webshops

Dernæst er forventningen også, at lånesammenligningstjenesterne bliver integreret som lånemulighed i butikker og webshops, som i dag ellers kun har én bank, som de samarbejder med, når der skal gives forbrugslån i forbindelse med køb og bestillinger. Dette vil både give forbrugeren billigere lån, men også give nogle folk mulighed for at få et lån, som den enkelte butiks samarbejdsbank ikke kunne hjælpe. Før vi når hertil, skal ovenstående problem nok først løses, så kunden med få (eller muligvis bare et enkelt samlet login med MitID) kan få bindende lånetilbud fra bankerne.

Udviklingen indenfor lånesammenligning over de seneste år

Hvis du tænker, at der ikke er sket nogen udvikling inden for sammenligning af lån de seneste år, så tager du til gengæld fejl.

Næsten hele markedet har skiftet fokus fra at præsentere bankernes generelle lånetilbud, til nu at vise personlige lånetilbud, som godt nok stadigvæk baserer sig på forhåndsgodkendelser.

Tidligere, hvis du ønskede at sammenligne lånetilbud, måtte du altså affinde dig med en oversigt over f.eks. ti forskellige banker, hvor du kun kunne se ekstremerne indenfor låneperiode, lånebeløb, aldersgrænser og lignende, hvilket langt fra var lige så brugbart, som det en lånebroker i dag kan tilbyde, hvis du ønskede at finde et det billigst mulige lån, som passede til din situation og dit behov.