Sådan får du størst værdi ud af digitaliseringen som SMV-virksomhed

8 maj, 2023

Som en SMV-virksomhed er det afgørende at opnå størst mulig værdi fra digitaliseringen. Kort fortalt indebærer digitalisering at finde de processer, der har størst mulighed for effektivisering og automatisering. Når disse processer er identificeret, skal de integreres i den daglige drift. Til sidst er det nødvendigt at måle, om disse automatiseringer faktisk resulterer i et positivt resultat.

Bestil et digitaliseringstjek hos Brandstoff. Med et digitaliseringstjek får du en detaljeret analyse af dine nuværende arbejdsprocesser samt en specifik handlingsplan for, hvordan du begynder at digitalisere. Dette kan inkludere alt fra kunstig intelligens, machine learning, RPA-processersoftwareudvikling og besparelser på de årlige IT-udgifter.

Sådan får du størst værdi ud af digitaliseringen som SMV-virksomhed

Fordele ved digitalisering af SMV-virksomheder

I en verden hvor teknologien udvikler sig hurtigt, er det vigtigt for SMV-virksomheder at holde trit med forandringerne og tilpasse sig det digitale landskab, hvis ikke, kan de risikere at tabe på den lange bane. Men der er rent faktisk guld at hente her:

  • Forbedret effektivitet og produktivitet
  • Betydelig forbedret konkurrencekraft
  • Tidsbesparelser ved eliminering af manuelle arbejdsopgaver
  • Økonomiske besparelser ved at udfase manuelle metoder.

De nævnte punkter er naturligvis med til at bestemme, hvorfor du bør starte nu. Men lad os forsøge at uddybe det yderligere. Nedenfor fremhæver vi 3 områder, som de fleste SMV-virksomheder begynder at undersøge. Hvorfor? Fordi der i disse områder findes tunge arbejdsprocesser og et betydeligt vækstpotentiale.


Hvis du allerede er en smule nysgerrig efter at finde ud af, hvordan du kommer i gang. Kan du tage direkte kontakt til Brandstoff

Øget konkurrenceevne

Digitalisering er en af de mest fremtrædende tendenser i dag, og den kan bidrage til at styrke konkurrenceevnen for virksomheder. Digitalisering kan hjælpe jer med at finjustere jeres produktionsprocesser, så I kan producere mere effektivt og dermed reducere produktionsomkostningerne. 

Ekspander til nye markeder

Digitalisering giver dig mulighed for at udvide jeres horisont og få adgang til nye markeder. Ved at benytte digitale kanaler og platforme kan I let nå kunder på tværs af geografiske grænser, hvilket resulterer i øget salg og indtægter – uden at oparbejde mere manuelt arbejde.

Bedre og hurtigere kundeservice

Digitalisering giver jer mulighed for at optimere jeres kundeservice markant. Ved at anvende digitale værktøjer og platforme kan I kommunikere hurtigere og mere effektivt med jeres kunder og håndtere eventuelle problemer. Dette kan resultere i højere kundetilfredshed og et forbedret omdømme for virksomheden. Ydermere bliver jeres kundeservice også mere transparent, og en sag kan håndteres af flere end den enkelte medarbejder.

Start din digitalisering med Brandstoff

Før du går i gang uanset om du selv varetager digitaliseringen eller gør det i samarbejde med en leverandør, skal du følge dig til følgende. På den måde kommer du bedst fra start:

  • Udarbejd en digital strategi: Start med at udarbejde en digitaliseringsstrategi, der skitserer virksomhedens mål og vision for digitalisering. 
  • Identificer nøgleteknologier: Undersøg de teknologier, der er mest relevante for din virksomhed og branche, og vurder, hvordan de kan implementeres for at opnå de ønskede fordele.
  • Involver medarbejderne: For at sikre en succesfuld digital transformation er det vigtigt at involvere dine medarbejdere i processen. Kommuniker dine mål og visioner klart, og sørg for at give medarbejderne de nødvendige værktøjer og uddannelse for at kunne arbejde effektivt i et digitalt miljø.
  • Monitorer og evaluer: Overvåg løbende din virksomheds fremskridt i forhold til digitalisering, og evaluer, om de implementerede teknologier og processer leverer de ønskede resultater. Vær parat til at justere din strategi og tilpasse dig eventuelle udfordringer, der måtte opstå undervejs.

Hvis du ønsker en leverandør på sagen, har vi hos Brandstoff udviklet 2 digitaliseringspakker, som er målrettet SMV-virksomheder.