Digitaliseringens udvikling og din forretning

29 okt, 2022

Vores samfund har ændret sig radikalt over de seneste årtier, idet digitaliseringen virkelig har fået tag i vores samfund. Når man taler om digitaliseringen, taler man om den måde, som digitale redskaber har fået betydning i vores liv. Nu til dags spiller dette en stor rolle både i privatlivet, men bestemt også i forretningslivet. 

Digitalisering af virksomheder i Danmark

Vi bruger digitale redskaber i privatlivet både i forbindelse med det offentlige, når vi laver indkøb på internettet, streamer, bruger de sociale medier og meget andet. Forretningsmæssigt har digitaliseringen åbnet døre som aldrig før, og mange virksomheder satser på at vækste grundet digitaliseringen.  

I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan udviklingen har været de senere år og hvor stor en betydning vi tillægger disse nye tendenser – specielt inden for forretningsverdenen. 

Digitaliseringens start 

Det er svært at sige, hvornår præcis digitaliseringen startede samt hvordan. Dog kommer man ikke udenom, at udviklingen af computere og internet bestemt satte startskuddet for denne tidsperiode. Det er her også svært at komme uden om Microsoft, som havde stor betydning for de første styresystemer i forbindelse med udviklingen af de første computere. 

Microsoft er stadig et af de største IT-firmaer den dag i dag sammen med andre velkendte mærker såsom Dell, HP, Lenovo og Apple. Flere og flere mærker har slået til, idet efterspørgslen på forskelligt udstyr til forretningsverdenen samt privatforbruget er blomstret. 

Digitaliseringen har udviklet sig så kraftigt, at man i dag omtaler børn og unge – som var først i slut 90’erne og efterfølgende – som “digitale indfødte”. 

Digitaliseringens indflydelse på forretningsverdenen 

Hvis du er selvstændig eller arbejder på et kontor, ved du også, hvor stor en indflydelse digitaliseringen har haft på foreningerne. I dag kan man næsten ikke overleve som forretning, hvis ikke man har styr på de digitale redskaber, som er tilgængelige. 

I dag skaber man vækst ved at være aktiv på de sociale medier, ved brugen af hjemmesider og digitale redskaber såsom søgemaskineoptimering. Det kan til tider være svært at konkludere, om digitaliseringen udelukkende har positiv indflydelse på forretningerne. 

Der findes ganske vist utrolig mange redskaber, som en virksomhed kan benytte sig af, grundet digitaliseringen. Dog kan det samtidig være svært at slå igennem, fordi internettet har skabt et marked, hvor alle kan være en spiller. Det er ikke længere nok at have den bedste skobutik i lokalområdet, som man promoverer via lokalavisen. Nu til dags skal man have den bedste skobutik i hele landet – og denne skal promoveres på det verdensdækkende internet.